Ker je leto naokoli in je ves vesoljni svet spet sedel v plehnate podaljške osebnosti, s katerimi strašijo po cestah, obnovimo malo te moje predloge za aplikacije. Stvar je odprtokodna, tako da po želji dodajajte. Takole sem zapisal:

Čestitam vsem cestnim sanjačem in mečkačem ob dnevu mobilne učinkovitosti! Z vami je dan že navsezgodaj lepši.

Predlagam te zabavne aplikacije za Android/iOS:

**Zbudi se, spelji!** – Aplikacija za treniranje refleksov. Cilj je, da pred semaforjem spelješ čim pozneje, ko že sveti rumena, vendar še vedno pred rdečo. Dovoljeno je, da spelješ tako pozno, da zasveti rdeča nekje na polovici avtomobila, tako da rdečo vidi samo tisti v avtu za tabo. V tem primeru dobiš bonus točke za jezo tistega za tabo. Če ti tisti za tabo potrobi: +100 pik. Če zakrili še s sredincem: +200 pik.

**Hmmmmmm** – Zabavna aplikacija za vso družino. Cilj je, da v križišču, ko zavijaš levo ali desno, čim dlje ugibaš, kaj pomeni oranžna luč s črno puščico. Dovoljeno je posvetovanje z družinskimi člani. Če ti vmes uspe napisati še dva FB-statusa, dobiš bonus pike. Če pa ti uspe, da za tabo noben avto več ne prevozi križišča: +100 pik. Če se pri zavlačevanju vate skoraj zaleti avto z nasprotne smeri: +200 pik.

**Pas svobode** – Cestno-pustolovska igra. Z vsakim prevoženim metrom po rumenem pasu je 10 pik. Če prevoziš 10 metrov, dobiš nagradno značko Reva. Če prevoziš 50 metrov, Drzni kockar. Če prevoziš 100 metrov, Nejebem. Če se sploh ne premakneš na pas za rajo: Mad Max. Če se Drzni kockar ali Nejebem na hitro vrineta v kolono: +100 pik. Če pri tem še prevoziš križišče tako, da za tabo nihče več ne more skozi križišče: +500 pik. Če pri vožnji po rumenem psu opaziš policista, dobiš najbolj zaželeno značko: Sokolje oko.

**Glej avto pred sabo**. Finta igre je, da gledaš samo avto pred sabo, ne pa tistega, kar se dogaja pred njim. Ko torej zapelješ v križišče, ne upoštevaš, da je v križišču stoječa kolona. Tako nemarno zapreš križišče. Če pri tem jebivetrsko požvižgavaš: +100 pik. Če pogledaš kot največje tele, ko ti nasproti vozeča vozila, ki jih blokiraš, trobijo: +200 pik. Če pri tem živčno pomahaš naprej, češ, kaj jaz morem, če je pa gužva: +300 pik.

**Hip, hip!**. Igra zadnjega hipa. Pri tej igri spet igrajo refleksi. Bistvo igre je, da kakšnih 100 metrov pred zavijanjem najprej začneš zavirati. Zaviraš vse do zavijanja. Potem pa: če daš smernik 50 metrov pred zavijanjem: -50 pik. Če ga daš 20 metrov pred zavijanjem: -20 pik. Če ga daš 10 metrov: 0 pik. Če ga daš 5 metrov: 100 pik. Če ga daš med zavijanjem: 1000 pik. Če ga sploh ne daš, dobiš značko Bemfl ali Gospodar prstanov (po spolnih preferencah uporabnika).

**Fun, fun, autobahn**. Še ena cestna pustolovščina. Cilj te igre ni prehitevanje na avtocesti, ampak vožnja po levem pasu. Cilj igre je, da si ČIM DLJE na prehitevalnem. Če voziš 150 km/h: -100 pik. Če voziš 130 km/h, dobiš značko Dolgočasnež. Če voziš 110 km/h: 100 pik. Zdaj: če pri tem 10 minut povzročaš kolono, še dodatnih 100 pik. Če 20 minut, še 100 in tako dalje. Če pa voziš 110 po levem pasu, čeprav ni nikjer nikogar, dobiš značko Upornik brez razloga.

**Krog življenja**. Ta je polna zvijač. Poanta je, da delaš vse v nasprotju s tem, kar so te naučili v avtošoli. Če daš pri vstopu v krožišče smernik, dobiš 10 pik in liziko, ker si ga danes prvič uporabil. Če se v krožišču ves čas pelješ po zunanjem pasu, dobiš 20 pik. Lizike ne dobiš, ker je bila na voljo samo ena. Če se pri vstopu v krožišče malo ustaviš, da bi razmislil, ali moraš levo ali desno, dobiš 50 pik. Če sicer pravilno zaviješ na notranji pas, nato pa strahopetno naglo zaviješ na zunanjega, dobiš 100 pik in edino značko, ki je še ostala – značko bralne značke. Če pri izvozu ne daš smernika, nastopi bonus runda. V ringu se pomeriš z zmagovalcem igre Hip, hip. Nagrada: Zemljevid parkirišč za invalide.

Share: